Predstavljena lista kandidata za Lokalne izbore 2016.godine

13987049_10154440998676941_622291419_o

Sinoć je u restoranu “A-3 Promet” u Vukovijama Gornjim upriličeno predstavljanje kandidata Saveza za bolju budućnost BiH za Lokalne izbore 2016.godine, gdje su pored samih kandidata bili prisutni članovi Općinskog odbora Kalesija, gosti i zajednički kandidat SBB/SDA za načelnika općine Kalesija, gospodin Ismet Mešić.

Sastanak je otvorio predsjednik Općinskog odbora Kalesija, Rožnjaković Elvir, koji je ujedno i nosilac liste na predstojećim izborima, a pored njega prisutnima su se obratili predsjednik izbornog štaba Sakić Edis i kandidat Hodžić Armin. Nakon toga je upriličeno i zvanično predstavljanje svih ostalih kandidata.

Priliku da se izbore za mandate u Općinskom vijeću Kalesija ispred SBB-a je dobilo 29 osoba, sa akcentom na visokoobrazovane i mlade osobe, uz adekvatnu spolnu, starosnu i teritorijalnu zastupljenost kandidata. Ono što vrijedi izdvojiti jeste činjenica da se radi o osobama koje imaju hrabrost, volju i želju da promijene stvari u Kalesiji nabolje, te kojima je dosta čekanja da se u Kalesiji počnu dešavati pozitivne promjene.

U skladu sa tim predstavljen je i slogan za ove izbore pod nazivom “Vratimo ponos Kalesiji”, s obzirom na činjenicu da je Kalesija u zadnje 4 godine stagnirala u razvoju upravo zbog pogrešnog sastava Općinskog vijeća, jer su glasači svoje povjerenje dali pojedincima kojima cilj nije bio opće dobro već lična korist, a što se odrazilo na stagnaciju cijele Općine i njen ugled na području Bosne i Hercegovine. Kalesija je općina koju čini vrijedan, pametan i školovan narod, te je poruka koja ja odašiljana tokom prethodne 4 godine donijela jednu negativnu priču za ovu Općinu.

Ujedno je predstavljena i programska deklaracija, odnosno program i plan djelovanja SBB-a za period 2016 – 2020.godine, s akcentom na ubrzani razvoj Općine, stvaranje boljih i povoljnijih uslova za investicije i rješavanje problema velikog broja nezaposlenih osoba.

S tim u vezi prisutnima se obratio i zajednički kandidat SBB/SDA za načelnika Mešić Ismet, koji je uposlenik općine Kalesija, a trenutno obavlja i funkciju načelnika po ovlaštenju. Mešić je nakon izlaganja svoje bogate biografije govorio o trenutno započetim projektima i o svom programu rada kao budućeg Općinskog načelnika.

14012631_10154440997421941_1057270399_o

Nakon obraćanja i predstavljanja svih kandidata, upriličena je diskusija gdje su pojedini kandidati odgovarali na pitanja pojedinaca te davali svoje prijedloge za prevazilaženje određenih problema, a koji već godinama muče stanovnike ove Općine.

Svi prisutni su se složili da je potrebno uložiti maksimalan napor kako bi se glasači motivisali prvenstveno da izađu na izbore, a onda i da biraju kandidate u skladu sa njihovim znanjem, kvalifikacijama, životnim dostignućima, ugledu, časti i poštenju koji isti uživaju, kako se ne bi ponavljali pogrešni odabiri iz prošlosti, jer je jedino na takav način moguće doći do kvalitetnog sastava Općinskog vijeća a što garantuje i kvalitetan rad u konačnici.

 

 

Letak