SBB Kalesija obilježio Dan planete Zemlje

U organizaciji Općinskog odbora SBB Kalesija u nedjelju 22. aprila obilježen je Dan planete Zemlje izletom na kalesijsko izletište “Pješavica”. Bila je to prilika da se članovi i simpatizeri Saveza za bolju budućnosti zajedno sa svojim porodicama okupe na ovom prelijepom mjestu i da uz lijep porodični ambijent uživaju u prirodi i sunčanom danom. Cijelo druženje je propraćeno muzikom, roštiljadom i raznim sportskim igrama, kako za starije članove tako i za one najmlađe kojih je u nedjelju zaista bilo mnogo. Naravno, ni ovoga puta nije izostao “ekološki” dio priče jer su prisutni dali svoj doprinos obilježavanju ovog dana na način da su prikupili i odložili smeće sa cijelog izletišta.

Inače, Dan planete Zemlje obilježava se širem svijeta 22. aprila s ciljem skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprječavanja negativnih posljedica po okoliš. Ovogodišnja tema Dana planete Zemlje je bila ‘Kraj plastičnom onečišćenju’, s ciljem pružanja informacija o održivom upravljanu otpadom, te poticanjem stanovništva na promjene u ponašanju.

Ovom prilikom apelujemo na nadležne komunalne službe da obezbijede veći broj kontejnera za odlaganje otpada na izletištu “Pješavica” jer je jedan kontejner nedovoljan za odlaganje smeća velikog broja gostiju koji posjećuju ovo mjesto, ali apelujemo i na građane da vode brigu o tome gdje smeće bacaju, te da vode brigu o čuvanju i održavanju ovog izletišta.

Za narednu sjednicu Općinskog vijeća SBB Kalesija će uputiti inicijativu za rješavanje problema oko odlaganja smeća i uništavanja objekata na izletištu “Pješavica”.

Tim za informisanje SBB Kalesija