Saopćenje za javnost Općinskog odbora Kalesija

popupbg3

Općinski odbor SBB-a Kalesija daje otvorenu i bezuslovnu podršku Predsjedniku Saveza za bolju budućnost, gospodinu Fahrudinu Radončiću, i u potpunosti smo uvjereni u njegovu nevinost, te ujedno osuđujemo sve politički montirane procese koji su postali svakodnevnica u Bosni i Hercegovini.

Još uvijek vjerujemo u nezavisnost i nepristrasnost sudova u našem sistemu, te principe i pravila koja osiguravaju da niko nevin ne bude osuđen i da svi imaju pravo na fer i pošteno suđenje, te sa pravom očekujemo da će se vrlo brzo pokazati ko stoji iza ove hajke na poštene ljude, čija je krivica samo zato što se žele suprostaviti prljavim politikama.

Političko hapšenje Predsjednika Saveza u trenutku kada je izvršena politička i institucionalna stabilizacija države, kada se sa pravom očekivao početak velikih reformi, čvrsta borba protiv korupcije i kriminala, te usmjeravanje Bosne i Hercegovine ka evropskom putu, je jasan  i nedvosmislen znak da u zemlji postoje sile koje žele i dalje održavati stanje anarhije.

Svi članovi Saveza na području općine Kalesija daju punu podršku našem Predsjedniku čvrsto vjerujući da u strukturama pravosuđa ima dovoljno poštenih osoba koje će osigurati pobjedu pravde.

Općinski odbor SBB Kalesija