Saopćenje za javnost SBB – Fahrudin Radončić: Cunami pravednosti i snažnog razvoja BiH

9264419SBB – FAHRUDIN RADONČIĆ je opoziciona partija i nije dio vlasti na bilo kojem nivou. Kadrovi SBB-a su u kratkom periodu, dok su obavljali javne dužnosti, pokazali na primjerima kako se odnosi prema javnim i povjerenim dužnostima, posebno novcu građana i građanki naše zemlje.

SBB je pokazao rezultate i iz opozicionih klupa, a kako su protekli mandati SBB-ovih izabranih zvaničnika, može služiti samo za primjer u općoj poplavi bahatosti, lopovluka, življenja na visokoj nozi preko leđa običnih ljudi.
 

Protiv takve vlasti, obespravljeni i osiromašeni građani i građanke, ustali su u februaru, a negativan imidž političara vladajuće klike u narodu, u tolikoj je mjeri nepovratno narušen, da je teško očekivati da narod ponovo može nasjesti na njihovu praznu priču, koja je samo paravan za dugoročno vladanje, isisavanje energije i materijalnih dobara ove zemlje, u svrhu bogaćenja privilegiranih interesno-rodbinsko-kumskih, dajdžićkih i sličnih krugova, do kojih se običan građanin ne može ni približiti.Koliko god bili obrazovani, stručni, kvalitetni u svom poslu, oni neće dobiti zaposlenje niti ćemo svi dobiti priliku da zemlju vode najbolji. Poslovi u administraciji, javnim preuzećima i drugim institucijama javne uprave, vode oni čiji je najjači adut ime i prezime, odnosno rodbinsko-interesni pedigre, koji se plasira kroz stranačku pripadnost.

O iskustvima sa unaprijed namještenim konkursima, može nam pričati, gotovo svaki stanovnik BiH. I gdje nas može odvesti takva višedecenijska politika, i gdje može voditi jedan narod, nego u propast. Nivo korupcije i toliki odljev javnog novca kroz stranačko-tečićke kanale, ne bi izdržala dugo ni izrazito bogata država niti narod, a kamoli mi, kao narod kojeg su zamalo uništile katastrofalne politike i vodstva.

O tome kako živi prosječan stanovnik i stanovnica BiH, ne mora mnogo niko da objašnjava. Prema podacima nevladinih organizacija, u martu 2011. godine, kada je formirana Vlada FBiH, na evidenciji je bilo 367.255 nezaposlenih osoba, dok se u maju ove godine ta cifra popela na 386.801 nezaposlenih. Dakle, broj nezaposlenih u aktuelnom mandatu Vlade FBiH porastao je za 19.546 osoba.

Na nivou BiH, broj nezaposlenih porastao je za oko 40 hiljada.Umjesto obećanja Vlade na čelu sa SDP-om i SDA da će smanjiti ovaj zastrašujući broj nezaposlenih, cifra je nažalost rasla.

Ukupan broj nezaposlenih i na nivou BiH se povećao i statistike raspolažu sa brojem od 534.580 nezaposlenih, što je podatak koji, taman da nisu još ništa loše radili i štete nanijeli, govori o poražavajućim i strašnim razmjerama politike stranaka koje su dobile najveće povjerenje bošnjačkog naroda, a to su SDP i SDA.

U istom priodu, jedino su profitirale vladajuće elite i privilegirani stranački krugovi.