Bezobrazluk Sportskog saveza općine Kalesija

OPCINSKO-VIJECE

Da bezobrazluk u Kalesiji ne poznaje granice dokaz je i 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija zakazana za 29.01.2015.godine. Naime, od 7 tačaka dnevnog reda koliko je planirano za ovu sjednicu, nama se zanimljivom učinila četvrta tačka dnevnog reda:

– Razmatranje i usvajanje Programa rada Sportskog saveza općine Kalesija, sa planom finansiranja i sufinansiranja sporta u 2015.godini.

Ništa ne bi bilo čudno da se pod ovom tačkom ne nalazi i Plan finansiranja i sufinansiranja sporta u 2015.godini, i to dio koji se odnosi na finansiranje profesionalnog radnog mjesta – sekretar. Naime, na desetoj strani već pomenutog plana nalazi se i dio koji se odnosi na finansiranje “sekretara” gdje stoji planirana cifra za 2015.godinu od 24.000,00 KM!

Untitled

Nije nam poznata informacija da li je posao već nekome obećan ili će se možda prilikom angažovanja ovog lica zaista voditi računa o godinama starosti, stručnoj spremi, socijalnom i bračnom statusu, vremenu provedenom na evidenciji biroa za zapošljavanje, radnom iskustvu i ostalim kriterijima kojima bi se trebali voditi svi, ali cifra od 24.000,00 KM za obavljanje poslova i zadataka sekretara se čini kao bezobrazno visok iznos za to radno mjesto, pogotovo u vrijeme kada je planirani budžet općine Kalesija manji za milion KM nego prošle godine!

Prostom računicom se dođe do toga da bi osoba zaposlena na radnom mjestu “sekretara” imala platu od 1.100 KM, topli obrok od 180 KM i 100 KM za troškove prevoza, a ostatak do 2.000 KM bi išao na troškove doprinosa.

Ukratko, budući sekretar bi imao primanja od skoro 1400 KM mjesečno! Nije loše!

Općinsko vijeće je na potezu!