SBB je za promjene!

Općinski odbor Savez za bolju budućnost BiH Kalesija je na 8. redovnoj sjednici raspravljao i o trenutnoj političkoj situaciji u Kalesiji i predstojećim prijevremenim izborima za načelnika općine Kalesija.

SBB se svojim dosadašnjim radom pozicionirao kao čvrsta i stabilna opozicija koja je spremna podržati pozitivne inicijative i prijedloge koje kao rezultat imaju poboljšanje općeg blagostanja u društvu. U skladu sa tim principima, Općinski odbor Kalesija je kao politička opcija na strani promjena, odnosno onog kandidata za načelnika koji će svojim programom i djelovanjem sa pozicije načelnika donijeti pozitivne promjene za sve stanovnike općine Kalesije, a to su prvenstveno transparentnost u radu, ravnopravnost svih građana i jednaka prava za sve, bez obzira na stranačku pripadnost i geografsku lokaciju. To je nešto što u zadnjih 20 godina nismo imali a što je uzrok nezadovoljstva velikog broja stanovnika naše Općine.

Kandidat koji u svom programu pokaže i dokaže da će zaista raditi u interesu svih građana naše općine i koji će uistinu biti načelnik svih građana, bez obzira na političko opredjeljenje je osoba koja zaslužuje ne samo podršku SBB-a, već i svih ostalih stanovnika naše Općine. Smatramo da je došlo vrijeme da se zaustavi praksa da načelnik Općine bude samo na usluzi članovima i simpatizerima stranke iz koje dolazi, već da svi građani budu ravnopravni i imaju jednaka prava koja su im ustavom i zakonom zagarantovana.

SBB će na Lokalnim izborima 2016.godine kao kandidata za načelnika ponuditi osobu koja će po svom ugledu, časti, poštenju i moralnim principima biti osoba koja građane neće dijeliti po stranačkoj pripadnosti i mjestu iz koga dolaze, već će svima dati jednake šanse i pri zapošljavanju, stipendijama, stažiranju, javnim nabavkama, razvoju mjesnih zajednica itd.