Saopćenje za javnost SBB – Fahrudin Radončić: Predizborna kampanja

1537131Tek što je počela predizborna kampanja, počele su i prljave igre.

Dok se neke političke partije trude da predstave svoje kandidate, program rada i politike koje će zastupati, u to vrijeme drugi rade konretnije stvari poput kupovine glasova! Kako nezvanično saznajemo aktivisti Narodne stranke (K)Radom za boljitak u kalesijskom naselju Kikači, kod Envera Mujanovića – zvani Hadzija, dovoze i skladište predizborni materijal u vidu stočne hrane!

Iako se rukovodioci ove stranke nalaze u pritvoru zbog poreznih utaja, neplaćanja poreza i pranja novca, aktivisti ove stranke nastavljaju sa dobro poznatom praksom kupovine glasova. Želimo vas upozoriti da je ovakav vid predizborne kampanje zabranjen, a želimo ukazati i na činjenicu da se protiv ove stranke već vodi istraga za isplatu 3 miliona KM iz federalnog budžeta za poljoprivredne poticaje, za koje ne postoji pokriće.Molimo Vas da 12. oktobra izađete na izbore i kaznite ovakve političke subjekte jer su oni ti koji su nas svojim bahatim trošenjem budžetskog novca doveli do granice siromaštva. Niko ne spominje činjenicu da je vanjski dug BiH preko 11 milijardi KM, što u prevodu znači da je svaki stanovnik BiH dužan 4.500 KM,  sve se gradi od novca iz budžeta ili kredita koje će vraćati i djeca naše djece.

Primjera radi, dok se stranke koje su u periodu od 14 godina koliko se gradi 80-ak kilometara autoputa same, zajedno ili u koalicijama s drugim strankama na vlasti, Kosovo je za tri godine izgradilo 117 kilometara autoputa.

OO SBB – Fahrudin Radončić Kalesija